Zee van smaak

HomeBlogZee van smaak

Zee van Smaak

Het verhaal van ‘Zee van Smaak’ begint bij het oer-DNA van de Kust, de nog altijd onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Noordzee, het natuurfenomeen dat we blijven koesteren. Maar ‘Zee van Smaak’ is veel meer dan een ode aan de zee.

Belgen houden meer dan ooit van hun Kust. Iedereen heeft er zijn favoriete plekken. Voor de meeste mensen hoort daar ook gastronomisch genieten bij. Met veel aandacht voor de lekkerste culinaire adresjes wil ‘Zee van Smaak’ duurzaam gevangen Noordzeevis in de schijnwerpers zetten. Ook minder bekende producten uit de zee krijgen een mooie plek in deze actie. ‘Van boord tot bord’ is aan onze Kust geen holle slogan.

Onze kustvissers verdienen hierbij een ereplaats. De zeebonken die hun vangst naar Nieuwpoort, Oostende of Zeebrugge brengen, zijn immers een onmisbare schakel. Dankzij hun vakmanschap kunnen onze kustchefs met liefde bereiden wat zich amper een paar uur eerder nog in de zee bevond.

Als fiere ambassadeurs preenteren grote en kleine adressen aan de Kust graag hun ‘vangverse Noordzeevis’ of ‘catch of the day’, zoals het tegenwoordig heet. ‘Zee van Smaak’ zorgt daarbij voor een opleiding van chefs, zodat ze nog beter met verse Noordzeeproducten kunnen werken. (Bron: Zee van Smaak magazine)

Ontdek een Zee van Smaak

Laat je gastronomisch verwennen van 15 september tot 15 oktober en proef de catch-of-the-day in een van de deelnemende restaurants van de ‘Zee van Smaak’-actie.

63 restaurants zetten een origineel 'Zee van Smaak'-gerecht op de kaart, met als ster van de culinaire creatie een van de herfstvissen van VLAM: griet, rog, inktvis. Verwen je smaakpapillen tijdens een dagje aan de Kust en proef een zee van smaak.

Ons Lebeau19 'Zee van Smaak'-gerecht is:

Bouillabaisse van Noordzeevis opgewerkt met kreeftenjus, afgewerkt met handgepelde garnalen en kokkels.

Leve onze Noordzee en eet smakelijk!

 

Wil je meer te weten komen over heerlijk tafelen (30 top adresjes voor een visfestijn), must-see’s (kust, zeelucht, verse vis en geschiedenis) of ‘Zilte waters’ (hoe belandt die smakelijke rog op je bord) en duurzame visserij?

Check dan het online magazine van Zee van Smaak: 

Lees meer
Lebeau19 BV