Billecart Salmon x Lebeau19

HomeBlogBillecart Salmon x Lebeau19

Billecart Salmon x Lebeau19

Afgelopen weekend kregen wij bezoek van meneer Antoine Roland Billecart, mede eigenaar van het campagnehuis Billecart Salmon, samen met Yves Allinckx, general manager van Heritage50 en verdeler in België van o.a. dit prachtige merk van Champagne.

3 vragen aan meneer Billecart himself:

 1. Wie is Antoine Roland Billecart?
  Ik ben mede-eigenaar van het champagnehuis Billecart-Salmon. Begin de jaren ’90 ben ik van start gegaan binnen het huis waar ik toen hoofdzakelijk instond voor de export. Ik ben reeds de 6e generatie.
  Op vandaag houd ik me nog steeds bezig met export, alsook met veel aspecten van de wijnbereiding en assemblage. Ik zorg ervoor dat ons merk enkel op de beste plekken ter wereld te vinden is.
   
 2. Wat is de reden van uw bezoek aan Knokke?
  Wanneer ik afreis naar Knokke is het voor meerdere redenen:
  Allereerst om mijn goede vriend Yves Allinckx te zien die de verdeler is van onze wijnen in België.
  Ten tweede ben ik hier om een bezoek te brengen aan Karel van Lebeau19 waar we reeds sinds enkele jaren een goede samenwerking mee hebben.
  Derde reden van mijn bezoek aan Knokke is omdat ik deelneem aan het golftornooi dat elk jaar plaatsvindt op de Royal Zoute Golf Club, één van de mooiste golfparcours hier in België.
  En België is ook een zeer belangrijke markt voor onze champagne, Billecart-Salmon.
   
 3. Hoe omschrijf je de samenwerking met Lebeau19 en Yves Allinckx?
  Wel luister, het is een drievoudig huwelijk. Een huwelijk met 2 partijen is al niet gemakkelijk, dus met 3 partijen wordt het nog ingewikkelder. Maar in dit geval werkt het. Ik denk dat het succes te wijten is aan het feit dat niet alleen Lebeau19 maar ook de Put19 bestaat uit een kwalitatieve samenhang en vooral gebaseerd is op een vorm van exclusiviteit.
  Billecart-Salmon is een merk dat vrij beperkt wordt gedistribueerd in België en alleen te vinden is op de juiste plaatsen.
  Zowel Lebeau19 als de Put19 zijn mooie locaties en Yves Allinckx heeft er ook een neus voor om deze locaties te spotten.
Lebeau19 BV